8號風球 員規

【八號風球圓規】打風做咩好 8號風球推薦活動

相信大家近期都頻頻經歷打風,早幾日的「獅子山」八號風球,到而家的「圓規」,打亂了大家的計劃,最煩係天文台經常出玩文字遊戲,又「中午初時、晚時」、「下午初」、「傍晚」、「考慮提早」「或者」,都不知道邊一個才是準確。令到一眾打工仔或返學的小朋友,要逼住返工返學,又搞成身濕晒,相當狼狽。

8號風球推薦活動 (一):打機

小編作為打機專員,只好襯8號風球,在家打機,專心研究遊戲,老細搵我都係咁話,8號風球仲要做野?

其實我都係講下笑,老細搵我有得唔做咩?有得home office其實都唔知道是好事定壞事,究竟我仲駛唔駛做野?

8號風球推薦活動 (二):睇Netflix

如果係屋企,又要stand by,不如就一面做野一面睇下劇啦,唔知道近期大熱既魷魚遊戲大家睇左未?小編就未開始睇,因為小編睇緊一套美劇叫「Blacklist」,其實套劇出左好耐,已經有八季,經過努力,終於睇左六季,是一套非常緊湊刺激的犯罪、劇情美國連續劇。

8號風球推薦活動 (三):網上自修

如果乜都唔駛做,當然瞓覺休息都係一個非常好既選擇,如果瞓唔到覺可以上網搵啲野學下,近期我就學緊整網店,將自己既小手飾擺上網店賣,原來整網店都唔係好難,學幾個鐘就學識,當然你要花時間去練習,但唔識上網睇,或者問下Google大神。如果有興趣可以去呢間中心學「點止學嘢」,我就淨係睇片,無去實體上堂,但我覺得去實體會好啲,可以即場問,同跟住老師做會好啲。

8號風球最緊要安全

如果無咩事都係留係安全地方,唔好亂出去啦,有邊個8號風球想返工,有啲行業一定要謹守崗位,所以要respect

小編都希望,如果作為公司僱主都體諒下員工,如果知道打風,提早比員工放工,盡快回家去,唔好等到真係掛8號球先比人走(利申:我唔係話我老細)。亦希望天文台準確一啲報告呢個天氣情況。

最新消息:現在「圓規風球」逼近,已維持3號信號一段時間,天文台考慮會在下午四時至六時改發8號信號。

Leave a Comment

你的電郵地址並不會被公開。